Foto Maldegem

Extra babbelstoeltjes in Maldegem door groot succes: "Ze worden, net als in Parijs, gretig gebruikt"

Het stoeltjesproject "Duizendpoten" in het Sint-Annapark in Maldegem is zo'n succes dat de gemeente het uitbreidt met loungestoelen en tweezits. Die worden geplaatst in alle deelkernen van de gemeente. De Maldegemnaars, en bezoekers, kunnen er even uitrusten, een babbeltje slaan of gewoon genieten van het zonnetje, het groen en de rust. Maldegem haalde het idee uit Parijs. 

Het is mooi weer en wat kan je dan beter doen dan je op een bankje ontspannen in een park? In Maldegem kan het al een tijdje op vrolijke rode en gele stoeltjes. Die zijn er geplaatst in het Sint-Annapark. De gemeente liet zich inspireren door de oude metalen stoelen die in "Le Jardin Du Luxembourg" in Parijs staan. Het project heeft zo'n succes dat er binnenkort stoelen en tweezits bijkomen in alle deelkernen van de gemeente.

Gretig gebruik

Het project "Duizendpoten" is vorig jaar door de gemeente gelanceerd, als een soort proefproject. De stoeltjes worden sindsdien gretig gebruikt en de inwoners dragen er ook zorg voor, zo blijkt. Omdat de mensen er zo content mee zijn, wordt het project uitgebreid. Er staan nu in totaal 50 rode en gele vintage stoeltjes. Er komen binnenkort 24 loungestoelen en 20 tweezits bij. Er zullen dan in totaal 174 stoelen zijn, de gemeente wil dat de komende jaren verder opdrijven tot 250.

(lees verder onder de Facebookpost van gemeente Maldegem)

Maldegem zal dit jaar de bijkomende loungestoelen en tweezits uittesten. Bij verder succes kunnen er nog meer van dat type stoelen aangekocht worden. De stoeltjes worden met veel zorg behandeld door de inwoners, behalve eentje dat kromme pootjes heeft en eentje dat voorlopig verdwenen is.  Maar zelfs in zo'n geval denken de inwoners mee na over waar die kan gebleven zijn: zo denkt er iemand op de Facebookpagina van de gemeente dat die in de Eede (rivier die door Maldegem loopt) ligt.

Deelkernen

Naast de extra stoelen in het Sint-Annapark komen er ook op andere locaties in totaal 80 stoeltjes bij: in Adegem rond de kerk en aan Den Hoogen Pad, op de site van de Berken en de onthaastingszone in Kleit. En ook in Donk op het pleintje en het speelpleintje, op het grasplein aan de kerk en aan de kreek in Middelburg.

Meest gelezen