Ann Walgraef met pony Zino

Pony bijna gestikt in voedsel: "Geef paarden geen extra eten"

Familie De Ron uit Elewijt roept op om geen eten meer te geven aan hun dieren. Hun pony, Zino is bijna gestikt nadat iemand voedsel in de wei had gegooid. De dierenarts heeft de pony nog op het nippertje van de verstikkingsdood kunnen redden. Enkele jaren geleden overleed hun andere pony, Zander op dezelfde manier.

"De dierenarts heeft meteen gezegd dat er een prop met eten in zijn keel zat", zegt  Ann Walraet. "Het vocht dat uit zijn neus kwam, was eigenlijk speeksel dat hij niet weggeslikt kreeg. De dierenarts is dan met een darmpje door zijn neus gegaan om zo in zijn slokdarm te geraken om de prop weg te krijgen. En dat is uiteindelijk gelukt."

De familie vraagt om geen voedsel meer te geven aan de pony. Enkele jaren geleden overleed hun andere pony, Zander op dezelfde manier. Nochtans is de mededeling aan het hek goed aangegeven: "Als je dieren ziet staan, geef ze dan geen extra eten. Want paarden bijvoorbeeld stoppen niet met eten, ook niet als ze voldoende hebben."

Meest gelezen