Regio rond Leuven vlotter bereikbaar met openbaar vervoer tegen 2030

De provincie Vlaams-Brabant heeft een plan klaar om de regio rond Leuven vlotter bereikbaar te maken met het openbaar vervoer. Daarbij denkt ze bijvoorbeeld aan de aanleg van busbanen, dat zijn stroken waar enkel bussen mogen rijden, en een tram. 

De regio rond Leuven moeten tegen 2030 vlotter bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Dat is de ambitie van de provincie Vlaams-Brabant. "We willen een hoogwaardig openbaar vervoer op de as Leuven-Diest en Leuven-Tervuren", zegt gedeputeerde Tom Dehaene. "En we willen zorgen voor een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer. Dat kan door een busbaan aan te leggen waar enkel bussen mogen rijden. Ook een tram behoort tot de mogelijkheden."

We willen mensen gemakkelijker toegang geven tot het openbaar vervoer

De provincie wil ook meer woningen in de buurt van het openbaar vervoer. "We willen dat er meer mensen komen wonen dichtbij die openbare vervoersassen, zodat er minder verplaatsingen nodig zijn", zegt Dehaene. "En de dorpen die wat verderaf liggen, moeten omsloten worden door fietssnelwegen of vervoer op maat. We willen mensen gemakkelijker toegang geven tot het openbaar vervoer."

Meest gelezen