Lien Vande Kerkhof

Steenmannetjes nemen de kinderen mee naar de top van de mijnterril in Waterschei

Aan het Thor Park in Genk is vandaag het vernieuwde Steenmannetjespad geopend. Dat is een wandelroute met steenmannetjes, belevingselementen en een interactieve app voor kinderen.

Het Steenmannetjespad bestaat al langer en is erg populair. Maar het was aan opfrissing en vernieuwing toe. Zo is er de app waarop je kan luisteren naar wat het steenmannetje over de mijnsite in Waterschei vertelt. "We spreken de kinderen rechtstreeks aan en trekken zo hun aandacht. We vertellen het op zo'n manier dat ook de allerkleinsten weten wat hier ooit gebeurd is, hoe zo'n mijnterril tot stand gekomen is. Maar 't gaat niet alleen over het mijnverleden, maar ook de fauna en flora in de omgeving komen aan bod," vertelt Elisa Guarraci die de app heeft ingesproken.

Stadion Racing Genk

Via het steenmannetje leren de kinderen dus meer over de Thorpark-site. Het neemt hen ook mee naar de top van de mijnterril waar ze een geweldig uitzicht krijgen over de streek en het voetbalstadion van Racing Genk. Bovendien worden ze uitgenodigd om ook zelf een steenmannetje te maken.

Meest gelezen