Stiltepad en troostplek in Provinciedomein Huizingen: "Ik hoop dat het veel mensen deugd zal doen"

In het provinciedomein van Huizingen is vandaag een stiltepad geopend. Als je het pad volgt, kom je aan een troostplek. Een initiatief van de provincie Vlaams-Brabant, Kom Op Tegen Kanker en de vzw Ferm. Zij willen mensen met kanker of mensen die het moeilijk hebben, een plek geven waar ze troost kunnen vinden. 

Gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant, Ann Schevenels, mocht vandaag het stiltepad inwijden in het provinciedomein van Huizingen. Een speciaal moment voor haar omdat zij ook met kanker geconfronteerd werd. "Als je met die ziekte te maken krijgt, is dat overweldigend. De wereld vergaat als je dat hoort. Dan weet je pas welke nood mensen hebben die met kanker geconfronteerd worden, zowel wat het verdriet als het dagdagelijkse leven betreft. Het provinciedomein van Huizingen is een mooie locatie voor een stiltepad. Ik hoop dat het heel veel mensen deugd zal doen."

Hier kan je tot jezelf komen, en daar hebben we nood aan in deze tijden

Het stiltepad loopt door het bos van het provinciedomein. "We hebben dat samen gedaan met de organisaties Kom Op Tegen Kanker en Ferm", vertelt Ann Schevenels. "Dat stiltepad is ongeveer 3 à 4 kilometer lang. Hier kan je even tot jezelf komen, en daar hebben we nood aan in deze tijden. Langs het stiltepad staan ook kunstwerken, je ontdekt acht beeldhouwwerken die allemaal een dier voorstellen."

Als je het stiltepad volgt, kom je langs een troostplek. Die plek ziet eruit als een nest, gemaakt met sprokkelhout uit het bos. Je kan daar ook een boodschap schrijven op een houten schijfje dat je dan in een van de gedachtentakken kan hangen.   

Meest gelezen