Belga - James Arthur Photography

5 West-Vlaamse kandidaten in finale Miss Belgium 2021: "We zijn hier precies in het leger, we eten allemaal op afstand van elkaar"

De finale van Miss Belgium 2021 kleurt West-Vlaams. Niet alleen zijn bij de 33 finalistes 5 West-Vlaamse dames. Ook de glamoureuze verkiezingsshow vindt plaats in onze provincie. Miss Belgium 2021 wordt gekroond in het Plopsa Theater in De Panne. 

Misschien wordt het wel een West-Vlaamse dame die Celine Van Oytsel opvolgt. 5 zijn er nog in de running: Imane Khoudairi uit Izegem, Donatella Willemyns uit Handzame, Michèle Debouverie uit Avelgem, Jennifer Felix uit Kemmel en Louise Marie Losfeld (foto) uit Oostende. Louise Marie werd eerder al verkozen tot Miss West-Vlaanderen en is razendambitieus om de titel van Miss België binnen te halen. Jennifer Felix werd tweede eredame in de Miss West-Vlaanderen verkiezing. 

Vakantiegevoel in België

Als voorbereiding op de verkiezing van Miss Belgium, trekken de dames elk jaar naar het buitenland. Fotosessies aan het zwembad in een mooi hotel ergens in een warm land, zijn er dit jaar niet bij. Organisator Darline Devos: "Toch zijn we er dit jaar ook in geslaagd om een vakantiegevoel te creëren. We zijn naar een wellnesshotel in Limburg geweest. Net in de week dat het sneeuwde. Precies alsof we in Zwitserland waren."

Hotel in Plopsaland

Hoe bereiden de dames zich voor in coronatijden? Darline Devos: "Wij leven al 14 dagen in een bubbel. Momenteel verblijven we in het Plopsa Hotel in De Panne. We zijn precies in het leger. Om te eten, zit iedereen op afstand van elkaar. Alle meisjes hebben 2 coronatesten ondergaan. Iedereen was 100% negatief als ze toekwamen. Dit weekend heb ik zelf bij de meisjes nog een speekseltest gedaan. Alle medewerkers die de show mee voorbereiden, wordt getest."

Hoe verloopt de verkiezing?

5 West-Vlaamse kandidates zijn dus nog in de running. Maar hoe kies je dé Miss België uit? "Het gaat via een puntensysteem. Ons comité bepaalt voor 1/3de de stemmen, wij kennen de meisjes ook het best. Daarnaast zijn er de publieksstemmen, dat zijn de stemmen die de meisjes binnehalen door promotie te maken voor zichzelf en er is ook nog een jury. Die geeft vanavond punten in de show", besluit Devos. Succes alvast aan alle West-Vlaamse kandidates!

Meest gelezen