33 jobs bedreigd bij Bandag in Dilsen-Stokkem

Bij het bedrijf Bandag in Dilsen-Stokkem zijn 33 banen bedreigd. Gisteren was er een bijzondere ondernemingsraad, daar heeft de directie aangekondigd dat de jobs van 24 arbeiders en 9 bedienden bedreigd zijn. Bandag maakt loopvlakken voor banden.

"Het is zo dat de directie een intentie heeft aangekondigd van 33 bedreigde arbeidsplaatsen vanwege dalende verkoopscijfers en de concurrentie vanuit China", zegt Eddy Kellens van de christelijke vakbond ACV. "We zijn daar als vakbond niet mee akoord en we gaan proberen om dat aantal bedreigde arbeidsplaatsen naar beneden te krijgen."

Onaanvaardbaar dat werknemers prijs moeten betalen voor slechte investeringen
Eddy Kellens, ACV

Er zijn investeringen gedaan, maar die hebben geen verbeteringen met zich meegebracht, volgens Eddy Kellens: "Wat voor ons onaanvaardbaar is, is dat er door slechte investeringen nu een prijs moet betaald worden door de werknemers. Daarom gaan we aan tafel zitten om die arbeidsplaatsen te redden."

De werknemers blijven aan het werk om de onderhandelingen alle kansen te geven. Er zijn dus geen acties gepland.

Meest gelezen