De stad Antwerpen markeert deze maand nieuwe parkeerplaatsen voor deelsteps, -fietsen en -scooters: "Ook plekken waar je níet mag parkeren"

De stad Antwerpen gaat nieuwe plekken markeren waar je deelsteps, -fietsen en -scooters mag achterlaten, én ook waar ze niet mogen achtergelaten worden. Nu worden ze vaak op willekeurige plekken geparkeerd, en dat is niet altijd veilig. Daar wil de stad dus verandering in brengen, zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Een nieuw reglement treedt daarvoor vanaf vandaag in werking.

De stad Antwerpen kan dankzij een nieuw reglement zones aanduiden als dropzone of aangeraden stalplaats, "no-go-zone", waar niet mag gereden worden en "no-park-zone", waar niet mag geparkeerd worden. 

"De plaatsen waar je deelvoertuigen kan zetten, gaan we duidelijk aanduiden op het openbaar domein. Maar ook in de apps waarmee je zulke voertuigen opent", zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "We gaan ook plaatsen aanduiden waar je per definitie niet mag parkeren. Het is niet de bedoeling dat het aanbod van deelvoertuigen een rommeltje wordt."

Er komen witte kaders op de grond waar je de voertuigen kan achterlaten. Op de grond en op een bord zal ook aangegeven voor welke voertuigen de dropzone bedoeld is. Ze komen in de historische binnenstad, langs winkelassen en in de buurt van de stations Antwerpen-Centraal en Antwerpen-Berchem. 

Meest gelezen