Videospeler inladen...

Bijna 100 extra werkkrachten om Antwerpse pleinen proper te maken: "Het lijkt meer op een festivalweide"

De stad Antwerpen zet 94 extra werknemers in om de parken en pleinen op te ruimen. Door het mooie weer de voorbije dagen was het op die plaatsen heel druk en werd er veel afval achtergelaten. "Ik kan begrijpen dat mensen van de zon willen genieten, maar neem alstublieft je afval terug mee naar huis", zegt Patrick Deboeure, ploegleider van de stadsreiniging.

De Antwerpse stadsreiniging krijgt er 94 extra werknemers bij. Zij moeten er mee voor zorgen dat de parken en pleinen proper blijven. Door het mooie weer was het de voorbije dagen zeer druk in de stad en op veel plaatsen ruimden mensen hun afval niet op.

Neem je afval mee naar huis of dump het in de afvalcontainers

Patrick Deboeure, ploegleider Antwerpse stadsreiniging

Patrick Deboeure van de Antwerpse stadsreiniging is  niet tevreden met al het afval dat achterblijft: "Het lijkt hier wel een festivalweide in de plaats van een plek om te komen zonnen. Ik begrijp dat mensen van het goede weer willen genieten, zeker nu de horeca dicht is. Maar ik wil ze vragen om hun afval mee te nemen of om het op zijn minst in de afvalcontainers te dumpen."

Door de drukte aan het Antwerpse Droogdokkenpark was ook de politie gisteravond aanwezig. Op een bepaald moment hebben ze mensen die nog toekwamen in het park weggestuurd, omdat er al te veel aanwezigen waren.

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen