Radio 2

Buurbewoners krijgen gelijk: geen vergunning voor tennis- en padelvelden in Zaventem

Buurtvereniging Sterrebeek 2020 heeft zijn slag thuis gehaald. Er komen geen tennis- en padelvelden in Sterrebeek, deelgemeenten van Zaventem. De gemeente had daarvoor nochtans een vergunning afgeleverd aan de eigenaar van het terrein. Maar de buren trokken naar de provincie Vlaams-Brabant en krijgen nu gelijk. 

Ontwikkelaar Urbion, eigenaar van de golfsite in Sterrebeek, had vorig jaar een aanvraag ingediend om die om te vormen tot zes tennisvelden en drie padelvelden. Padel is een opkomende sport die het midden houdt tussen tennis en squash.  De gemeente Zaventem gaf groen licht, maar dat tot groot ongenoegen van de buurtbewoners die zich verzameld hebben onder de naam Sterrebeek 2020. Ze trokken naar de provincie en die geeft hen nu gelijk. Luc Caluwaerts: "We willen dat deze recreatiezone in de toekomst een publieke functie krijgt, zoals oorspronkelijk voorzien en geen privé-uitbating waarvoor dan ook veel lidgeld moet betaald worden. Wij denken aan een speelpleintje of stuk bos. Dat kan de buurt hier wel gebruiken, want er zijn veel woningen.” 

Hoger beroep

De provincie heeft de vergunning afwezen voor een aantal redenen. Zo zou de constructie in strijd zijn met de voorschriften. Ook de ruimtelijke impact kan niet correct ingeschat worden. Bovendien kan de impact op het verkeer in de buurt niet genoeg ingeschat worden. De eigenaar kan nog in hoger beroep gaan of een aangepaste aanvraag indienen voor de nieuwe padel- en tennisvelden. 

Meest gelezen