Dendermondse kabouterpad is voor de tweede keer vernield: “Wij kunnen dit niet tolereren”

In Dendermonde mogen gemeentemedewerkers al voor de tweede keer het kabouterpad herstellen. Dat is een wandelpad voor kinderen met zelfgemaakte figuren. Voorlopig dient Dendermonde geen klacht in. 

Het kabouterpad in Dendermonde is voor de tweede keer vernield. “Het is door goedkoop materiaal aangelegd. Dus dat kunnen we herstellen. Maar als de beschadigingen zich herhalen gaan we wel een klacht indienen. We kunnen ook niet van de mensen blijven verwachten dat ze het kabouterpad elke keer herstellen. Het is ook spijtig dat dit gebeurt, het is tenslotte voor de kinderen”, vertelt schepen voor jeugd en recreatie Lien Verwaeren.

Het is het handwerk van de mensen, je moet daar respect voor tonen
Lien Verwaeren schepen voor jeugd en recreatie

“Onze collega’s van Olympus hebben dit op eigen initiatief aangelegd om toch iets te bieden in de publieke gebieden, tijdens deze coronatijden. Het is het handwerk van de mensen, je moet daar respect voor tonen.” 

Elders in de stad ook beschadigingen?

“Op sociale media zie je echt dat mensen meeleven. Wandelen is een activiteit die je kan doen met de kinderen en met een thema als kabouter is dat natuurlijk leuk. Ik zie wel dat dit iets is wat meer gebeurt dan vóór de coronacrisis, en ook in andere steden en gemeenten”, besluit Verwaeren.

Meest gelezen