Eeklo pakt uit met nieuwe vervoersdienst voor mensen met psychische kwetsbaarheid

#EekloHelpt start met een vervoersdienst voor de regio Eeklo en Maldegem. Het is bedoeld voor mensen met psychische aandoeningen, angsten of trauma’s tot bipolaire stoornissen of mensen die worstelen met hun genderidentiteit. De organisatie wil de mensen aanzetten naar buiten te gaan en hen een leuk moment te bezorgen.

#EekloHelpt is een initiatief, gestart door Eeklose burgers. “We willen personenvervoer op maat aanbieden vanuit de wereld van de psychische kwetsbaarheid. Ons doel is om hen een beleving te creëren, waardoor die mensen op een rustige manier vervoerd kunnen worden”, vertelt initiatiefnemer Sven Lema.

Drempel is te groot

"Sommige mensen stappen niet op een volle bus, omdat de drempel te groot is. Dat zijn mensen die ook niet zo gemakkelijk naar buiten komen, omdat ze heel prikkelgevoelig zijn. Ze gaan meer de neiging hebben om op een bus te stappen, wanneer die bestuurd wordt door iemand uit hun wereld."

Ze gaan meer de neiging hebben om op een bus te stappen, wanneer die bestuurd wordt door iemand uit hun wereld
Sven Lema initiatiefnemer

"De Lijn is momenteel het aanbod van de belbus aan het afbouwen en daarom willen we daar een creatief antwoord op bieden. Wij hebben gekozen om met een speels concept te werken. Zo werken wij met verlichting, muziek, en beeldmateriaal." 

“De mensen betalen wat ze willen en kunnen betalen, naargelang hun budget”, besluit Lema.

Meest gelezen