radio 2

Een grensoverschrijdende toeristische route lanceren in coronatijden: "Met pijn in het hart", zegt burgemeester Kinrooi

Een grensoverschrijdende toeristische route lanceren op het moment dat je als toerist de grens niet over mag,  het lijkt vreemd. De Limburgse grensgemeenten Kinrooi en Maasgouw hebben het toch gedaan.

Grenzeloos Grind is een fiets- en wandelroute die je meeneemt langs de Maasplassen en door een landschap dat mee vorm kreeg door de grindwinning. Het enige probleem is dat je momenteel de route niet kan uitproberen door de coronamaatregelen. 

Doodjammer, maar niet verstandig om nu evenementen te organiseren
Jo Brouns, burgemeester Kinrooi

De lancering van de route was vorig jaar ook al eens uitgesteld wegens corona. En verder uitstel was niet mogelijk omdat het hele project tot stand kwam binnen een Europees project en dat loopt af. Dus werd het project virtueel voorgesteld. Met pijn in het hart, zegt burgemeester Jo Brouns (CD&V): "We vinden het doodjammer maar in deze regio zijn de coronacijfers van die aard dat we geen grote publieke evenementen kunnen organiseren. Dat zou niet verstandig zijn en een verkeerd signaal zijn. Maar het geeft ons nog meer honger naar de vrijheid om opnieuw die Maas te kunnen oversteken en elkaar opnieuw te kunnen ontmoeten om die fiets- en wandeltochten samen te kunnen maken."

Een van de attracties zijn de verrekijkers in de haven van het Nederlandse Maasbracht en aan het water in Kinrooi. Daarmee kan je, met technische snufjes,  naar het landschap aan de andere kant van de Maas kijken.

Meest gelezen