Foto ter illustratie

Ekeren krijgt extra geluidsschermen langs A12

Langs de A12 in Ekeren komen er geluidsschermen bij. Het gaat om een lengte van 715 meter in de richting van Nederland, ter hoogte van de wijk Schoonbroek. Daar zou de geluidshinder nog te groot zijn. De werken starten vandaag en zouden ongeveer 3 maanden duren. 

Momenteel staan er al geluidsschermen langs de A12 in Ekeren, maar de geluidshinder blijkt er nog steeds te groot. "Ter hoogte van de Dragondersstraat en de Sprangweelstraat in Ekeren wordt de geluidshinder overschreden, dat is gebleken uit een eerdere studie. Daarom gaan we de geluidsschermen samen met de Stad Antwerpen uitbreiden", zegt Gilles Van Goethem van het Agentschap Wegen en Verkeer. 

"Voor het verkeer zal er nauwelijks hinder zijn. Ter hoogte van de werfzone zal enkel de pechstrook richting Nederland worden ingenomen", aldus Van Goethem. 

De voorbereidende werken starten vandaag. Midden april zullen de geluidsschermen geplaatst worden tussen de Transcontinentaalweg en de bocht van de afrit Leugenberg. In totaal zullen de werken ongeveer 3 maanden duren. De kosten worden verdeeld tussen de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid. 

Meest gelezen