Flen Health

20 jaar geleden vond apotheker uit Zoersel Flamigel uit: "Dochtertje van vriend verbrandde zich, geen enkele zalf hielp"

Het alombekende medische hulpmiddel tegen brandwonden, Flamigel, werd ruim 20 jaar geleden uitgevonden door de Zoerselse apotheker Philippe Sollie. Dankzij Flamigel is hij nu CEO van Flen Health dat dit jaar zijn 20e verjaardag viert. "Het is fantastisch dat ik zo veel mensen kan helpen", vertelt hij in "Start Je Dag".

Ruim 20 jaar geleden liep het dochtertje van een vriend van Philippe Sollie zware brandwonden op. "Ze had zich verbrand aan een barbecue en kwam in het ziekenhuis terecht", vertelt hij. "De behandeling bleek niet te werken. In veel zalven voor brandwonden zat toen een schadelijke stof. Het meisje was er allergisch voor. Ik ben dan op zoek gegaan naar een alternatief."

Beluister hier het verhaal van Philippe Sollie: 

ImageGlobe

Flamigel zou bruikbaar zijn voor alle soorten wonden. "Flamigel creëert zo veel mogelijk de omstandigheden waarin de huid zich zou bevinden als ze niet beschadigd zou zijn. Zo kunnen wonden sneller genezen en komt er ook geen korst op de wond", legt Sollie uit aan Radio 2 Antwerpen. "Vaak denken we dat een korst betekent dat de wond geneest, maar niets is minder waar."

Flamigel helpt ook tegen huidschade door bestraling tijdens een kankerbehandeling

Philippe Sollie, CEO Flen Health

Flamigel heeft het leven van Sollie enorm veranderd. "Ik was apotheker in Zoersel en heb bij de lancering van Flamigel een overeenkomst gesloten met een Belgisch farmaceutisch bedrijf. Na Flamigel hebben we ook nog andere medische hulpmiddelen op de markt gebracht. Nu produceren we ongeveer 1,5 miljoen tubes Flamigel per jaar", klinkt het. 

Meest gelezen