radio 2

Katmobiel in Kinrooi wil katteneigenaars sensibiliseren om hun dieren te laten steriliseren

Vandaag rijdt Gaia met haar katmobiel rond in Kinrooi. De organisatie die ijvert voor de rechten en het welzijn van dieren wil eigenaars van katten eraan herinneren dat ze verplicht zijn hun katten te laten steriliseren of castreren. 

Sinds 1 april 2018 zijn eigenaars van huiskatten verplicht om hun dier te laten steriliseren of castreren. Het is de bedoeling er zo voor te zorgen dat er minder zwerfkatten zijn. Schepen van Dierenwelzijn Peter Nies (CD&V):  "Dankzij de  verplichte sterilisatie van huiskatten zullen er op termijn minder katten op straat rondzwerven en zo in het dierenasiel terechtkomen." Volgens Gaia igaat het om duizenden katten per jaar. 

Dankbare katjes

Christel Leenders van Kinrooi is blij met het initiatief. "We hebben zelf vier katten en die zijn allemaal gevonden als kittens", vertelt ze. "Het zijn dus allemaal zwerfkatjes. Ze zijn allemaal gesteriliseerd en gecastreerd. We hebben ervoor gezorgd dat ze nu een "gouden mandje" hebben bij ons thuis. En je merkt echt dat ze heel dankbaar zijn." 

Meest gelezen