Radio 2

Klasgenootjes van verongelukt meisje in Nieuwpoort komen samen op school: "Ze moeten hun verdriet kunnen verwerken" 

Vrijdag komt het vijfde leerjaar van basisschool Stella Maris in Nieuwpoort samen om te rouwen om klasgenootje Aicha. Het meisje van 12 is woensdag gestorven toen ze met haar fiets onder een vrachtwagen terechtkwam. Haar broer zag alles gebeuren. 

Aicha was met haar broer aan het fietsen toen ze met een vrachtwagen in aanraking kwam. Alles wijst op een dodehoekongeval. Meteen na het ongeval kreeg de directeur van haar school heel wat mailtjes van kinderen en ouders. Hij vroeg aan de coronacrisiscel van de stad de toestemming om tijdens deze verlengde paasvakantie, toch op school te mogen samenkomen. 

Samen verhaal vertellen

De klasgenootjes willen elkaar zien om hun verhaal te kunnen vertellen. Directeur Jeroen Hillewaere: "Hun verhaal vertellen zal misschien niet voldoende zijn. Misschien willen ze hun verdriet wel op een andere manier ventileren. Door een tekening te maken, door een tekst te schrijven of naar een stukje muziek te luisteren. Het valt nog af te wachten hoe de eerste reacties zullen zijn van de kinderen." 

Knuffels voor Aicha

Aicha is afkomstig van Somalië, ze woonde nog maar 1,5 jaar in Nieuwpoort. De stad opent straks een digitaal rouwregister. Iedereen die dat wil, kan op de website van de stad een berichtje voor de familie intikken. Ondertussen worden op de plaats van het ongeval ook beertjes en knuffels gelegd om Aicha te herdenken. 

Online rouwregister

De stad Nieuwpoort opende een online rouwregister voor de familie van het meisje. Daarop kan iedereen een woord van steun of een tekening achterlaten. Dat kan tot 8 april. Daarna zal de stad alle steunbetuigingen voor de familie bundelen in een boek. 

Meest gelezen