Man uit Bekkevoort stelt tuin open voor kinderen die in een appartement wonen: "Een kinderlach is het tarief"

Karl Cortebeeck uit Bekkevoort heeft ermee te doen: al die kinderen die door de coronacrisis drie weken thuis zitten maar geen ruimte hebben om te spelen omdat ze in een klein appartement in de stad wonen. Hij heeft zelf wel het geluk om van een grote tuin te kunnen genieten. Dat geluk wil hij nu delen.

Het zijn geen makkelijke tijden voor ouders én kinderen de thuis zitten door de lockdown. Voor Karl Cortebeeck uit Bekkevoort een reden te meer om zijn hart én zijn tuin open te stellen. Op Facebook doet hij een aanbod aan de kinderen en hun ouders: "Ik heb thuis een heel grote  tuin, 2ha 65 waar jullie met je ouders gratis kunnen komen spelen, volledig gescheiden van mezelf, ongestoord, natuurlijk met respect voor de omgeving. Er is een gedeelte bos met woonwagen, dat jullie ook kunnen gebruiken."

Intussen kreeg Karl al heel wat positieve reacties, vertelt hij aan Radio 2 Vlaams-Brabant: "Ik doe dit met zoveel plezier. En hopelijk zet het ook andere mensen aan om hetzelfde te doen. Of ik schrik heb dat ze iets stuk doen in mijn tuin? Ik vertrouw er wel op dat de ouders ook een oogje in het zeil houden, en als er iets van planten of struiken beschadigd geraakt, dan zal het wel teruggroeien."

Rijk zal Karl niet worden van zijn initiatief want het aanbod is volledig gratis. "Een kinderlach is het tarief. En dat is een win-win-situatie. Ik geniet van die glimlach en zij genieten van de tuin."

Meest gelezen