Toerisme Oost-Vlaanderen

Nieuw uitkijkpunt in de Vlaamse Ardennen: "Aangepast voor rolstoelgebruikers"

In Maarkedal in de Vlaamse Ardennen is er een groot nieuw uitkijkpunt aangelegd, waar wandelaars van het panorama kunnen genieten. Toerisme Oost-Vlaanderen investeerde daarin omdat ze, ook na de coronacrisis, mensen aan het wandelen willen houden. Ze wil daarbij de Vlaamse Ardennen als wandelnetwerk van 850 kilometer extra in de verf zetten.  

In Schorisse, deelgemeente van Maarkedal, is een houten constructie gebouwd met een lange aanloop naar het platform. Boven op het platform heb je een uitzicht over de Vlaamse Ardennen. 

Het uitkijkpunt is de ideale stopplaats tijdens een pittige wandeling

Steven De Backer van Toerisme Oost-Vlaanderen

(Lees verder onder het filmpje.)

"Het oude platform, dat uit beton bestond, is volledig vernieuwd", vertelt Steven De Backer van Toerisme Oost-Vlaanderen.  "Bovenaan heb je nu een 180 graden uitzicht over de glooiende streek en de weiden. Langs het platform staan er picnictafels en zijn er parkeerplaatsen. Het is wel de bedoeling dat het platform vooral gebruikt wordt door wandelaars, want het ligt op een wandelroute langs de bronnen van het Burreken, een wandeling van 15 kilometer. Maar we willen iedereen de kans geven om te genieten van het uitkijkpunt, dus het is ook toegankelijk voor mensen die minder mobiel zijn."

Meest gelezen