Dymphna Vandenabeele

Ooievaarsnest op Jezusbeeld in Muizen inspireert Brugse muzikante: "Ideaal voor onze affiche"

Tijdens een wandeling raakte een muzikante uit Brugge verrast door de schoonheid van het ooievaarsnest op het kerkhof van Muizen (Mechelen). Het ooievaarskoppel keert al jaren terug naar zijn nest op het kruis van Jezus. De muzikante vertelde erover aan haar collega Dymphna Vandenabeele en die ging er foto's van nemen voor de affiche van hun kamermuziekgroep. "Naast het beeld staat een constructie speciaal voor ooievaarsnesten. Maar dat doet hen blijkbaar niets", vertelt Dymphna aan Radio 2 Antwerpen.

Op het kerkhof in Muizen bouwt een ooievaarskoppel al jaren zijn nest op een wel heel speciale plek: bovenop een groot kruis. "De celliste van onze kamermuziekgroep Traffik Klassik ging wandelen in het Mechels Broek en passeerde toevallig het kerkhof", vertelt Dymphna Vandenabeele. "Daar zag ze het unieke beeld van het ooievaarsnest op het hoofd van Jezus."

Daarop trok ook Dymphna naar het kerkhof om foto's te maken van het ooievaarskoppel voor hun affiche. "Ik ben een gepassioneerd fotografe en heb daar een paar uur doorgebracht om de dieren te bestuderen", klinkt het.

(Lees verder onder de foto)

Dymphna Vandenabeele

Naast het kruis staat een grote metalen constructie, speciaal voor ooievaarsnesten. "Het viel me op dat de ooievaars daar totaal niet in geïnteresseerd waren. Ze hebben liever hun nest op het kruis van Jezus", lacht Dymphna. 

Het kerkhof van Muizen bevindt zich niet ver van ZOO Planckendael, waar veel ooievaars zitten. "Ik zie de dieren liever in de natuur dan in een zoo. Het koppeltje komt hier blijkbaar elk jaar terug. Het is dus zeker de moeite waard om hier eens langs te komen", vertelt Dymphna.

Dymphna Vandenabeele
Dymphna Vandenabeele

Meest gelezen