Politie Lier waarschuwt voor vergiftigde gehaktballen: "Hou honden aan de leiband"

De politie van Lier waarschuwt honden- en katteneigenaars voor gehaktballen met vergif in. Die werden gevonden tussen de Vinkenstraat en Galgeveld door een voorbijganger. De gehaktballen werden ondertussen weggehaald. "We vragen de mensen die met hun hond gaan wandelen om extra aandachtig te zijn", zegt Magalie Derboven van de politie van Lier. 

Bij de politie van Lier is er een melding binnengekomen over vergiftigde gehaktballen. "Het gaat om gehaktballen met rattenvergif. Als een dier zo'n gehaktbal opeet, kan het heel ziek worden", zegt Derboven. "We roepen daarom op om extra voorzichtig te zijn als je gaat wandelen met de hond." 

Als je een gehaktbal vindt, kan je die best weggooien. "Het is niet enkel gevaarlijk voor honden of katten, maar ook voor de natuurlijke fauna en flora", vertelt Derboven. "Vossen en andere dieren eten er ook van en zij kunnen daaraan sterven. Gooi de gehaktballen dus zeker weg."

Meest gelezen