Peter Malaise

Ronde van Vlaanderen in coronatijden is extra werk voor organisator: "Kilometers hekken, extra testcentra"

De organisator van de Ronde van Vlaanderen heeft het extra druk met voorbereidende werken voor de tweede corona-editie, ook al is er geen publiek welkom langs het parcours. "We zetten evenveel kilometers nadarhekken als anders en we moeten ook testcentra voor de renners inrichten."

Flanders Classics heeft het drukker dan andere jaren om de Ronde van Vlaanderen voor te bereiden. "We moeten meer doen om alles veilig te kunnen laten doorgaan", zegt Nicolas Denys. Langs het parcours komen er, net als de voorbije jaren, vele kilometers nadarhekken. "We doen dat, ook al is er geen publiek toegelaten. Het is om de renners af te schermen." Aan de aankomst komen er zelfs ondoorzichtige hekken zodat er niets te zien valt voor toeschouwers. "We sluiten het er hermetisch af."

Aan start en finish moeten we testcentra voorzien voor renners en medewerkers
Nicolas Denys, Flanders Classics

Flanders Classics richt aan de start (Antwerpen) en de finish (Oudenaarde) van de Ronde van Vlaanderen ook testcentra in waar renners én medewerkers een sneltest kunnen laten doen. "Iedereen die in contact komt met renners of rensters moet een test ondergaan, zonder uitzondering", gaat Denys verder.  "Twee testcentra op poten zetten, is ook extra werk in vergelijking met de vorige edities."

Coronaboetes voor toeschouwers

De organisator roept op om de coronaregels goed op te volgen en niet af te zakken naar het parcours om te supporteren. Daar staan strenge coronaboetes op. De politie zal ook massaal aanwezig zijn om te controleren. 

Meest gelezen