BELUISTER: Lucien is al voor de 63e keer seingever bij de Ronde van Vlaanderen: "Begonnen toen ik 7 was"

Zondag vindt de 105e editie plaats van de Ronde van Vlaanderen: een dag om naar uit te kijken voor de 81-jarige Lucien De Schepper, want hij mag al voor de 63e keer seingever zijn. Het wordt wel wennen dit jaar, want het is een Ronde zonder publiek. 

Tijdens het Expojaar in 1958 was Lucien De Schepper uit Oudenaarde als kleine jongen van 7 jaar al vrijwilliger tijdens de Ronde van Vlaanderen. Hij was toen krantenjongen en deelde Het Volk rond in de buurt. Komende zondag is hij er weer bij, voor "zijn" ronde van vlaanderen. 

De Ronde van 1958 is niet meer te vergelijken met de Ronde van 2021

Als seingever houdt Lucien alles in de gaten en probeert de wedstrijd zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden. Seingevers staan vaak aan kruispunten of gevaarlijke punten. Renners en supporters kennen Lucien ondertussen al en noemen hem wel eens "Mister Ronde van Vlaanderen". Daar is hij enorm trots op. 

Beluister hier het interview met de trotse seingever:

Meest gelezen