Johan Stevens

Slager uit Sint-Truiden is roekeloze klanten beu : "Elke dag zie ik klanten zonder mondmasker"

Johan Stevens van slagerij Johan & Jeannine in Sint-Truiden is het beu dat klanten geen mondmasker dragen in zijn winkel. Elke dag moet de slager wel iemand aanmanen om het masker op te zetten of correct te dragen. Daarom plaatste hij grote, fluogele affiches op zijn etalageramen.

Je kan er moeilijk naast kijken. Op de ramen van de Truiense slagerij plakken sinds kort grote, fluogele affiches met "Mondmasker opzetten". "Ik heb de affiches speciaal laten maken", vertelt Truienaar Johan Stevens. "Ik moet dagelijks een opmerking maken tegen klanten. Ofwel hebben ze het mondmasker op hun kin hangen ofwel ligt het nog in de wagen, het is altijd iets. Ik ben het beu om voor politieagent te spelen, daarom deze affiches. Ik wil mijn andere klanten ook niet verliezen omdat een iemand zonder mondmasker binnenkomt. De mensen kijken dan iedere keer naar mij en verwachten dat ik een opmerking maak en dat ben ik beu."

Johan Stevens

Stevens heeft weinig begrip voor eventuele coronamoeheid bij enkele klanten. "Wij willen óók graag weer op café, maar iedereen moet zich aan de regels houden zodat de horeca weer open kan", vindt de slager. "De mensen uit die sector zitten met het hoofd onder water te peddelen op dit moment. Horecazaken maken ook een groot deel uit van ons klantenbestand. Heel wat klanten reageren ook positief op die affiches en vinden het goed dat ik de regels duidelijk maak."

Johan Stevens

Meest gelezen