Wendy bij één van de andere zwerfkatten

Bitse strijd om straatkat Basil in Veurne: man uit Alveringem moet 1.600 euro betalen

In de regio van Veurne is er hevige strijd gestreden voor een straatkat. Wendy Lammens van dierenasiel "Zwerfkatjes" ontfermde zich onlangs over een kat die ze op straat verwaarloosd had gevonden. Een man uit Alveringem beweert dat het zijn dier is en stapte naar de rechter. 

Dierenasiel "Zwerfkatjes" uit Veurne haalde het dier begin februari van straat, omdat het gewond was en ondervoed. Het maakte zo'n 500 euro kosten om de kat te verzorgen. Toen het een foto online zette, beweerde een man uit Alveringem dat het zijn dier was. Omdat hij dat niet kon aantonen en de kat er slecht aan toe was, kreeg hij de poes niet terug. Hij stapte naar de rechter en eiste van het asiel een dwangsom van 500 euro per dag. 

Geen enkel bewijs

De rechter besliste zich niet uit te spreken over de zaak, omdat het niet meteen te bewijzen valt van wie de kat is. Wendy Lammens van "Zwerfkatjes": "Wij zijn heel blij met de uitspraak. De man kon niets bewijzen. Hij had niet eens een foto, geen facturen dat hij ooit naar de dierenarts zou geweest zijn, helemaal niets. Hij heeft geen enkel bewijs." De man die de zaak heeft aangespannen, moet de gerechtskosten betalen en de onkosten die het asiel maakte om zich voor de rechter te verdedigen. Een som van meer dan 1.600 euro. 

Meest gelezen