Radio 2

Wordt trouwen in open lucht de nieuwe hype? Na Oostende en Poperinge nu ook in Menen: "Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden"  

Trouwen in open lucht: steeds meer steden en gemeenten beslissen om het mogelijk te maken. In Oostende kan het met zicht op zee. Ook in Zwevegem, Poperinge, Hooglede en Oudenburg is het mogelijk of zijn er heel concrete plannen. En bij dat rijtje sluit ook Menen zich aan.  

In Oostende kan je trouwen in de Venetiaanse Gaanderijen, met zicht op zee, de golven en het strand. In Menen laten ze weten dat het Brouwerspark, Bois du Bologne en de tuin van het dorpshuis in Rekkem in aanmerking komen. "De plaatsen zijn vastgelegd. Je kan niet zo maar in elk park of op elke buitenplek trouwen." zegt Marnik Den Hert van de dienst Burgerzaken in Menen. "De plaatsen moeten aan een paar voorwaarden voldoen: ze moeten een neutraal karakter hebben en exclusief gebruikt kunnen worden door de stad. " 

Succes door corona?

Of corona te maken heeft met de populariteit van buiten trouwen is niet duidelijk. Een aantal steden en gemeenten hadden al plannen. De coronacrisis heeft die wel in een stroomversnelling gebracht.  

Meest gelezen