Foto: Francis Engelen

Twee parken in Leuven afgesloten door grote drukte

In Leuven zijn gisteren twee parken, het stadspark en het Sluispark, afgesloten. Er was te veel volk aanwezig, en de afstandsregels die nu door corona gelden konden daardoor niet gerespecteerd worden. 

Het stadspark in Leuven is gisteren rond 17.20 uur afgesloten, omdat het er opnieuw te druk begon te worden. Dat bevestigt de lokale politie. Wie al in het park aanwezig was, mocht wel blijven, maar nieuwkomers waren niet welkom. Ook het Sluispark moest deze keer afgesloten worden omdat er te veel volk aanwezig was. En aangezien de coronaregels nog altijd gelden, greep de politie in. 

“Het was de zoveelste drukke dag op rij”, zegt politiewoordvoerder Marc Vranckx. “Het was op verschillende plaatsen erg druk, maar vooral in het stadspark en het Sluispark. De parken werden afgesloten om het gezellig, beheersbaar en veilig te houden voor iedereen. Men is dan beginnen uitwijken naar andere pleinen, onder andere het Ladeuzeplein.” 

Extra mankrachten

De politie had door het mooie lenteweer genoeg mankrachten ingezet. “We waren overal met genoeg politiemensen en stewards duidelijk aanwezig om iedereen aan te spreken, bij te sturen, te vermanen als dat nodig was, te wijzen op de coronaregels. Over het algemeen is dat goed gevolgd”, zegt Marc Vranckx.

Het stadspark is de voorbije maand al een paar keer afgesloten geweest omdat er te veel volk samenkwam, een keer moest het ook ontruimd worden.

 

Meest gelezen