Foto: Belga

Vaccinatiecentra in Deinze en Roeselare experimenteren met snelboeklijsten: “Zo kunnen we restvaccins sneller toedienen”

Mensen uit Deinze en Roeselare kunnen binnenkort intekenen op een snelboeklijst om een vaccin te krijgen als er over zijn. De vaccinatiecentra testen het systeem uit in Vlaanderen. "We zetten alles op alles om het te doen lukken", klinkt het in het vaccinatiecentrum van Deinze. 

Het vaccinatiecentrum in Deinze mag volgende week als eerste experimenteren met een snelboeklijst. Dat is een soort reservelijst waarop mensen digitaal kunnen intekenen om vaccins te krijgen die overblijven. “De reservelijsten gaan de groepen volgen die op dat moment gevaccineerd worden, dus het is niet zo dat iemand van 24 over een 85-jarige kan springen”, vertelt Eva D'haene van het vaccinatiecentrum in Deinze.

Wie zich wil inschrijven zal zijn gsm-nummer en e-mailadres moeten doorgeven, zegt D’haene. “Dan krijgen mensen een bericht, waarmee ze zich kunnen inschrijven en kunnen aanduiden op welke dagen zij oproepbaar zijn. Hebben we vaccins over, dan gaan we op die momenten kijken wie is ingeschreven. En dan worden die mensen ook uitgenodigd.”

Mensen sneller oproepen

Bij het vaccinatiecentrum in Deinze verwachten ze dat het systeem in het begin nog wat fouten kan bevatten. “We zijn benieuwd of het vlot zal lopen, maar we willen heel graag meewerken aan het experiment. In de komende dagen worden wij meer geïnformeerd over hoe wij de testen gaan kunnen uitvoeren.”

Mensen uit Deinze en Roeselare kunnen vanaf volgende week intekenen op de lijst. Als de resultaten goed zijn, volgt de rest van Vlaanderen. “Deze reservelijst zal zeker ook extra administratieve opvolging vragen, maar het zal er ook voor zorgen dat mensen sneller worden opgeroepen. We gaan alles op alles zetten, zodat het kan werken”, laat D’haene nog weten.

Meest gelezen