Stad Halle

Voddekesmarkt in Halle mag doorgaan

Goed nieuws voor bezoekers van de Voddekesmarkt in Halle. Want die mag ondanks de verstrengde coronamaatregelen doorgaan. De kleding- en textielmarkt in Halle is erg populair. Maar het was niet zeker of ze vandaag opgesteld mocht worden. Een navraag bij de gouverneur bleek positief. 

Door de zogenoemde paaspauze is spontaan winkelen niet meer evident. Zo moet je voor niet-essentiële winkels een reservering maken. Daaronder vallen ook kledingzaken. Maar wat met de kledingmarkten? Die vraag stelden ze zich ook in de stad Halle. Schepen van van Lokale Economie Johan Servé (SP.A) heeft zich daarom geïnformeerd bij de provinciegouverneur. "We wisten niet zeker of onze textielmarkt 'de Voddekesmarkt' wel mocht doorgaan. Maar de gouverneur liet weten dat er geen probleem is als we de coronaregels strikt toepassen. De Voddekesmarkt wordt op een afgesloten parcours georganiseerd en als het maximumaantal bezoekers bereikt is, moeten mensen even wachten."

Succes

Dat systeem bleek in het verleden al goed te werken. En daarom mag de Voddekesmarkt vandaag ook doorgaan. Servé: "Zowel op de Voddekesmarkt om de twee weken als de voedingsmarkten die tweewekelijks in Halle plaatsvinden mogen maximaal driehonderd bezoekers tegelijk op het parcours. Dat systeem werkt en uit andere steden en gemeenten is men hier al komen kijken naar hoe we dit aanpakken. Een bezoek aan een van onze markten kan dus veilig gebeuren.”

De Voddekesmarkt loopt om de twee weken op donderdag van 8u 's ochtends tot 13u op het Oudstrijdersplein in Halle. 

Meest gelezen