AFP or licensors

Discoster uit Zwitserland is niet meer: zanger Patrick Juvet (70) overleden

Zanger Patrick Juvet is overleden. In de jaren 70 scoorde hij verschillende hits. Hij vertegenwoordigde Zwitserland op het Eurovisiesongfestival van 1973. 

Patrick Juvet, eerst blonde mannequin en pas daarna muzikant, reeg de hitjes aan elkaar in de jaren 70. Een groot succes in Frankrijk was in 1972 "La Musica", net als het liedje waarmee Juvet Zwitserland vertegenwoordigde op het  Eurovisiesongfestival van 1973: "Je vais me marier, Marie". 

Ook "Sonia", "I Love America", "Lady Night" waren populaire liedjes van Patrick Juvet. Hij werkte onder meer samen met Jean-Michel Jarre voor het album "Paris by night", waarop de hit "Où sont les femmes?" stond . Juvet werd een internationale ster in de discomuziek.

Patrick Juvet schreef ook de muziek voor de film "Laura" van David Hamilton, de man die jonge, naakte meisjes "flou" fotografeerde. Na de jaren 70 werd het stil rond Juvet. Hij is in Barcelona overleden op zijn 70e. 

Luister en kijk hier naar "Où sont les femmes?" van Patrick Juvet:

Op het Eurovisiesongfestival van 1973 zong Patrick Juvet "Je vais me marier, Marie" voor Zwitserland. Hij eindigde 12e op 17 deelnemers. Winnaar was toen Luxemburg met "Tu te reconnaîtras" van Anne-Marie David. België eindigde laatste met Nicole en Hugo en "Baby baby". Luister hier naar Patrick Juvet:

Meest gelezen