Frederik Beyens

Eerste stedelijk natuurhuis in Berchem: "Tonen dat er heel wat natuur is in grootste stad van Vlaanderen"

In het park Brialmont in Berchem komt over drie jaar een stedelijk natuurhuis, het eerste in Vlaanderen. In dat natuurhuis wil de stad samen met het Agentschap Natuur en Bos en Natuurpunt alle kennis samenbrengen rond groen in steden en dichtbebouwde omgevingen. "Zeker met de opwarming van de aarde is dit belangrijk", vindt schepen Meeuws (Vooruit).

Het eerste stedelijk natuurhuis in Vlaanderen komt in Berchem, aan het park Brialmont. Volgens schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws (Vooruit) wil de stad samen met het Agentschap Natuur en Bos en Natuurpunt mensen dingen bijleren over natuur in steden en dichtbebouwde omgevingen: "Zeker met de opwarming van de aarde willen we de aandacht vestigen op het feit dat we ook in een stedelijke omgeving natuur moeten brengen."

We willen de Vlaming inspireren en de Antwerpenaar ontvangen in een huis waar je veel kan leren over de natuur

Tom Meeuws, Antwerps schepen voor Leefmilieu (Vooruit)

"Het is belangrijk dat mensen met de opwarming van de aarde bezig zijn", gaat Meeuws verder. "En daarom willen we de Vlaming inspireren, maar in de eerste plaats de Antwerpenaar ontvangen in een huis waar je de natuur kan verkennen, maar ook heel wat kan bijleren over de natuur in de stad. Want er is wel degelijk heel wat natuur in de grootste stad van Vlaanderen."

Samen met het stedelijk natuurreservaat Wolvenberg en het toekomstige Ringpark Groene Vesten vormt het park Brialmont een groene long in Antwerpen. Het Natuurhuis moet over drie jaar de deuren openen.

Meest gelezen