Paaltjes zoals deze in de Veldstraat zijn vernield in de Plantinlaan.

Burgemeester Stabroek kondigt drastische maatregelen aan tegen vandalisme verkeerspaaltjes

Voor de burgemeester van Stabroek, Rik Frans (N-VA), is de maat vol nu vandalen al voor de tweede keer op korte tijd verkeerspaaltjes hebben doorgezaagd in deelgemeente Putte. De paaltjes moeten sluipverkeer weren maar zijn voor sommigen blijkbaar een doorn in het oog. "Er komen extra maatregelen", kondigt de burgemeester aan.

De verkeerspaaltjes in de Plantinlaan zijn er gekomen om sluipverkeer uit de wijk te houden. "De straat is "geknipt", je moet er dus omrijden", legt burgemeester Frans uit. "Om een mooie en leefbare wijk te hebben, moeten anderen een eindje omrijden en dat is blijkbaar voor enkele heethoofden moeilijk te verteren."

Woensdagnacht werden de paaltjes doorgezaagd. Ook afgelopen weekend was dat al gebeurd, schrijft Gazet van Antwerpen. Intussen zijn de paaltjes vervangen maar de burgemeester heeft op Radio 2 Antwerpen extra maatregelen aangekondigd. "We gaan betonblokken plaatsen en hebben de hulpdiensten verwittigd zodat zij weten dat ze moeten omrijden. We overwegen zelfs om op die plaats een mobiele camera te plaatsen zodat we de daders op heterdaad kunnen betrappen en hen kunnen vervolgen."

Mogelijk komt er een mobiele camera om de daders op heterdaad te betrappen

Rik Frans (N-VA), burgemeester van Stabroek

De beslissing om paaltjes te plaatsen in de wijk, is er gekomen na overleg met buurtbewoners. "Er zijn participatiemomenten geweest, de hele buurt is bevraagd en er zijn brieven verstuurd. We hebben opmerkingen en bruikbare tips gekregen en hier en daar zullen we nog aanpassingen doen. Er is een heel proces aan vooraf gegaan. Daarom vind ik het niet netjes dat mensen dit doen. Ik hoop nu dat die enkelingen zich eindelijk bij de feiten zullen neerleggen."

De kosten lopen hoog op voor de gemeente. Als de dader wordt gevonden, zal die moeten opdraaien voor de kosten. 

Meest gelezen