Radio 2

Geetbets opent eigen troostplek met focus op kinderen

In navolging van verschillende andere gemeenten heeft nu ook Geetbets sinds vandaag een eigen troostplek. Dat is een plaats in de natuur waar iedereen tot rust kan komen die iemand is verloren of iemand moet missen. De gemeente Geetbets besteedt extra aandacht aan de kinderen.

De troostplek ligt achter het woonzorgcentrum Betze Rust. "In het hart van onze gemeente en je hebt er een heel mooi zicht op de Getevallei", vertelt burgemeester Jo Roggen (Open VLD). "Elke inwoner krijgt daardoor de kans om hier troost te vinden en de plek te bezoeken."

De troostplek kwam er dankzij een samenwerking met ondermeer vrouwenorganisatie Ferm. Bij de inrichting is er extra rekening gehouden met kinderen. Zo staat er bijvoorbeeld een grote bank waarop ze kunnen klimmen. "We hebben ook een wilgenhut geïnstalleerd waarin de kinderen kunnen spelen. Ze kunnen daar ook tekstjes en boodschappenlintjes ophangen. De bedoeling is dat jong en oud hier de nodige troost en kracht vindt om door te blijven gaan", aldus Roggen.

Radio 2

Meest gelezen