In Middelkerke komen er dan toch terrassen op de dijk, of beter: take-away-tafels

Middelkerke gaat dan toch terrassen zetten op de zeedijk, met plek voor 4 personen. Burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft het liever over "take-away-tafels".

Op de zeedijk van Middelkerke komen er dan toch tafels met telkens 4 stoelen bij, op 50 meter afstand van elkaar. Terrassen wil burgemeester Jean-Marie Dedecker het niet noemen, wel "take-away-tafels". "Er wordt tijdens de Paasvakantie toch weer een massa volk verwacht aan zee, wij proberen dat in goede banen te leiden, onder meer met die tafels. Het laat de mensen toe om op een coronaveilige manier, binnen hun bubbel, de drankjes, hapjes of ijsjes die ze hier hebben afgehaald op te eten. De mensen mogen in de take-away-zaken ook gebruik maken van het sanitair. En we hebben als gemeente ook nog extra sanitair geplaatst, dus de bezoekers zullen zonder problemen naar het toilet kunnen gaan."

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Tafels ontsmetten

Middelkerke heeft 8 kilometer zeedijk en een oudere bevolking. Dedecker vindt dat de mensen even moeten kunnen uitrusten. Hij wou dat de horeca mocht opengaan. Maar ving bot bij het Overlegcomité. Dus zorgt hij nu zélf voor de tafels.

(Lees verder onder de foto) 

Op de dijk reageren de meeste mensen nu al positief: "Nu is het koud en loopt er niet veel volk, maar als het hier drukker zal zijn, zullen die tafels hun nut wel hebben", zegt één dame. "Ik vind het een goed idee. De mensen zitten neer, lopen minder rond, dat lijkt mij coronaveilig". Een andere vrouw vraagt zich af of de tafels wel ontsmet zullen worden. Maar dat is wel degelijk de bedoeling. De gemeente schakelt stewards in om dat te doen. 

Meest gelezen