Kerk wordt crèche in Zonhoven

De kerk van Terdonk in Zonhoven krijgt een nieuwe bestemming als kindercrèche. Er zullen volgend jaar 36 baby's en peuters worden opgevangen. En ze krijgen de kerkklokken er mooi bij.

In zowat heel Limburg wordt op dit moment gezocht naar een herbestemming voor een aantal kerken die weinig of niet meer gebruikt worden. En de kerk van Terdonk zal dus volgend jaar worden opgebouwd tot kinderopvang. 

Er komen 2 leefgroepen voor 36 baby's en peuters
Voorzitter Jef Hulsmans

Het hele schip wordt in twee verdiepingen verdeeld. "De bovenverdieping is voor 2 leefgroepen van 36 baby's van 0 tot 3 jaar", zegt voorzitter Jef Hulsmans van vzw 't Alvermanneke die voor de uitbating zal zorgen. "Gelijkvloers houden we vrij voor de voor- en naschoolse kinderopvang, zodat de school ook extra plaats vrij krijgt om andere activiteiten te organiseren." 

Het buitenuitzicht van de kerk blijft behouden en de klokken zullen ook nog regelmatig luiden, als de baby's niet slapen uiteraard.

Meest gelezen