© VRT - Geert Van Hoeymissen

Lieven Van Gils wordt filmverslaggever bij VRT NWS, in navolging van Ward Verrijcken

Lieven Van Gils volgt vanaf het najaar de actualiteit rond films en series voor VRT NWS. Hij stapt in de voetsporen van Ward Verrijcken, die eind vorig jaar plots overleed. 

Lieven Van Gils zal vanaf september 2021 de brede verslaggeving en duiding van films, series en de fictiesector bij VRT NWS voor zijn rekening nemen. Van Gils maakte al verschillende programma’s voor de nieuwsdienst, hij zal zich de volgende maanden voorbereiden op zijn nieuwe functie en zich verder verdiepen in de film- en fictiewereld.

Ondertussen werkt Lieven Van Gils ook nog aan een aantal projecten waaronder "Het Scheldepeloton", een zesdelige wielerdocumentaire voor Canvas. Vanaf september maakt hij dan deel uit van de cultuurredactie van VRT NWS. Hij neemt in zijn nieuwe rol de fakkel over van Ward Verrijcken die in het najaar van 2020 plots is overleden. 

Lieven Van Gils: "Ik begin hieraan met een dubbel gevoel. Ik ben blij dat ik mij ga kunnen onderdompelen in de wereld van de film, een oude liefde die altijd dichtbij is gebleven. Maar ik was liever nooit in de plaats gekomen van onze dierbare collega en vriend Ward Verrijcken. Ik mis hem. Wij missen hem. Ik neem hem mee op mijn pad en zie het als een grote eer dat ik zijn werk mag verder zetten." 

Bekijk hier nog eens onze hommage aan Ward Verrijcken uit "Het Journaal" van 1 november 2020:

Videospeler inladen...

Meest gelezen