Maastricht wil duidelijkheid over de sneltram naar Hasselt: "Brieven gestuurd naar minister en De Lijn"

In een brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) en aan de Lijn vraagt de stad Maastricht duidelijkheid over de plannen rond de sneltram naar Hasselt. De stad wil het tracé en de eindhalte wijzigen, maar Maastricht wil dat alle eerder gemaakte afspraken nageleefd worden, schrijft De Limburger.

Maastricht wil dat er snel duidelijkheid komt over het tracé en over de gemaakte afspraken. Want eind dit jaar, ten laatste begin volgend jaar moet beslist worden wie de tramlijnen mag aanleggen. De afgelopen jaren liet de stad Hasselt al meermaals weten dat ze het tracé en de eindhalte wil wijzigen. Enkele maanden geleden raakte ook bekend dat Hasselt liever een bus wil, in plaats van een sneltram. 

Wethouder van Mobiliteit Gert-Jan Krabbendam van Maastricht vraagt nu in een brief aan Vlaams minister van Mobiliteit Peeters en De Lijn dat de eerder gemaakte afspraken nageleefd worden. Op paasmaandag is er een overleg gepland tussen Lydia Peeters en Ann Schoubs, de nieuwe topvrouw van De Lijn. 

Meest gelezen