Nieuwe fase Oosterweelverbinding: grote hinder verwacht op Linkeroever vanaf donderdag 8 april 

Vanaf donderdag 8 april wordt er opnieuw grote verkeershinder verwacht op Linkeroever in Antwerpen. Het verkeer wordt er vanaf dan omgeleid op tijdelijke wegen voor de aanleg van het nieuwe verkeersknooppunt Sint-Anna vlakbij de Kennedytunnel. De bouw start op 12 april en zal tot 2024 duren. In de eerste fase, tot augustus, wordt verkeer over lange afstand aangeraden om de Waaslandtunnel te vermijden en te kiezen voor de Liefkenshoektunnel of de Kennedytunnel.

Het verkeersknooppunt Sint-Anna Linkeroever, vlakbij de Kennedytunnel, wordt veiliger en stiller. Het verbindt de Antwerpse ring met de E34 en de Charles De Costerlaan op Linkeroever. Het zal ook de aansluiting worden op de toekomstige extra Scheldetunnel. Die aansluiting is gepland in 2027.

De aanleg van het knooppunt zelf zal duren tot het voorjaar van 2024 en loopt in verschillende fases. De eerste fase loopt van 12 april tot begin augustus. Dan wordt het knooppunt afgebroken en kan het verkeer niet meer via de bestaande snelweg rijden, maar moet het via tijdelijke wegen. 

Waaslandtunnel te vermijden

Van donderdagavond 8 tot maandagochtend 12 april wordt het verkeer op de E34, de Antwerpse ring en het knooppunt Sint-Anna Linkeroever naar de nieuwe werfsituatie geleid. Er zullen minder rijstroken beschikbaar zijn, tijdelijke afsluitingen en veranderende verkeerssituaties. 

In de eerste fase, tot augustus, wordt verkeer over lange afstand aangeraden de Waaslandtunnel te vermijden en te kiezen voor alternatieve routes via de Kennedytunnel of de Liefkenshoektunnel. Zo blijven de wachttijden op de tijdelijke verbindingsweg tussen E34 en Charles de Costerlaan beperkt.

Actuele info over de verkeerswissel vind je hier

Meest gelezen