Minister Hugo De Jonge sprak de ambitie uit om de vaccinatiecampagne te versnellen
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Ook Nederland wil iedereen tegen juli eerste prik bezorgen

Alle Nederlanders die een coronavaccin willen, kunnen begin juli minimaal één keer gevaccineerd zijn, op voorwaarde dat de nu verwachte leveringen doorgaan. Dat heeft coronaminister Hugo de Jonge dinsdag gezegd bij het televisieprogramma Op1.

Eerder dacht de regering nog dat het tot het begin van de herfst zou duren voordat iedereen die dat wil ten minste deels gevaccineerd zou zijn. Maar op basis van de ervaringen van de afgelopen tijd, met onder meer het prikken en de leveringen van de verschillende vaccins, is De Jonge nu optimistischer en denkt hij dat het aan het einde van het tweede kwartaal al zo ver kan zijn.

Van de 14 miljoen volwassen Nederlanders is zo'n 85 procent bereid zich te laten vaccineren, is waar de regering van uitgaat. Twee derde daarvan kan begin juli al helemaal gevaccineerd zijn, de rest zou dan één prik hebben gehad.

Alles hangt wel af van de leveringen van de verschillende farmaceuten, benadrukt De Jonge. Als die tegenvallen, kan het alsnog langer duren voor iedereen gevaccineerd is.

Meest gelezen