Oudenaarde biedt gratis opleiding sociale media aan voor ondernemers: “Ik heb geen minuut nagedacht en heb me direct ingeschreven”

De stad Oudenaarde biedt lokale ondernemers een opleiding over sociale media aan, omdat daar veel vraag naar was. Vooral kleinere handelaars tonen interesse, omdat ze door corona een veel kleinere omzet hebben en sociale media kunnen inschakelen om hun verkoop op te krikken. De opleiding kunnen ze gratis thuis volgen. In totaal hebben er zich al 65 ondernemers ingeschreven.

De ondernemers uit Oudenaarde die zich inschreven, krijgen een jaar lang gratis opleiding over sociale media. Zo kunnen ze die beter gaan gebruiken voor hun zaak. "3 jaar geleden was ik gestart met mijn schoenenwinkel in Oudenaarde, Feys Boetiek. Toen was ik ook wel al bezig met sociale media. Door corona moesten we dan de deuren sluiten en dan kan je natuurlijk niet veel verkopen. Sociale media vormen het ideale platform om dan toch schoenen te verkopen”, vertelt Bart Feys van schoenenwinkel Feys Boetiek aan Radio2 Oost-Vlaanderen.

Sociale media zijn ideaal om iets te verkopen

“Ik heb me direct ingeschreven, omdat sociale media zeer belangrijk zijn. Daardoor hebben we ons bereik kunnen vergroten. Het is ook belangrijk om onze schoenenwinkel aan mensen te tonen die niet in de buurt wonen", vertelt Feys.

Ik wil leren wat ik nog meer moet doen om mijn bereik te vergroten. Ik wil het maximale uit sociale media halen
Bart Feys van schoenenwinkel Feys Boetiek

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding komt van bedrijf dat gespecialiseerd is in het online lesgeven. “We gaan korte fragmenten krijgen met telkens uitleg erbij. Het is zowel voor beginners als voor gevorderden. Ik wil vooral meer leren over Instagram en Facebook."

"De algoritmes veranderen regelmatig, waardoor het soms moeilijk wordt voor mij. Het is belangrijk om te weten op welke tijdstippen je best een foto of video moet posten voor het grootste bereik. De opleiding start op 15 april”, besluit Feys. 

 

Meest gelezen