Radio 2

Paaskoppel deelt chocolade eitjes uit op de motor: "Zolang corona duurt, blijven we uitrijden"

Linda Liboton en haar man Frank Casaerts uit Heverlee slaan weer toe. Nadat ze een paar maanden geleden als kerstman en -vrouw rondreden op de motor, trekken ze nu hun paasoutfit aan. Al rijdend delen ze paaseitjes uit in Leuven en omgeving. "We willen mensen een hart onder de riem steken in deze barre tijden". 

Niet schrikken wie morgen in Leuven, Aarschot of Rillaar twee paashazen op de motor ziet rijden. Linda en Frank uit Heverlee trekken er zaterdagnamiddag weer op uit om mensen te entertainen van op de motor. En hoe kunnen ze dat in het paasweekend beter doen, dan als... paashaas. Linda: "Mijn man Frank is verkleed als de paashaas en ik ben het vrouwtje van de paashaas. We zullen ook paaseitjes bijhebben en uitdelen. We hadden gehoopt dat de coronaperiode voorbij zou zijn geweest, maar dat is niet het geval en dus blijven we doorgaan. En zolang de coronacrisis duurt, blijven we de mensen een hart onder de riem steken." 

We hebben 27 kilo kleine paaseitjes ingezameld, en ik denk zo'n 150 gewone paaseieren

Tijdens de paasrit zullen Linda en Frank paaseitjes uitdelen, en daar ging heel wat werk aan vooraf. "Ik ben al 14 dagen eitjes aan het inpakken. We hebben zelf sponsors gezocht, en die hebben we ook gevonden. Meer dan we hadden verwacht. Ik zit aan 27 kilo kleine paaseitjes, en ik denk zo'n 150 gewone paaseieren. Die gaan we allemaal uitdelen." 

Kerstkoppel op de motor

Ook tijdens de feestdagen trokken Linda en Frank er op uit in een aangepaste outfit. Op Facebook hadden ze toen een oproep geplaatst voor wie graag een bezoekje van hen kreeg. En met succes, want heel veel mensen wilden het koppel graag in hun straat zien rondrijden. "We gaan de aanvragen groeperen per straat, en we zullen zeker meer dan één keer uitrijden", vertelde Linda toen. Dat succes is nu verlengd met de paasrit. Die zal plaatsvinden zaterdagnamiddag in Leuven, Aarschot en Rillaar. "Waar precies verklappen we niet, maar de mensen zullen ons wel zien. Daar twijfelen we geen moment aan." 

Frank en Linda tijdens de kerstdagen
Radio 2

Meest gelezen