Radio 2

Park Mariadal in Zaventem opnieuw mikpunt van vandalen: "Alles wat loszit, moet kapot"

Vandalen hebben opnieuw vernielingen aangericht in het park Mariadal in Zaventem. Dat gebeurde in het verleden ook al verschillende keren. De gemeente gaat alles herstellen en werkt aan een plan voor beter toezicht.

In Zaventem hebben vandalen nieuwe vernielingen aangebracht in park Mariadal. Deze keer wrikten ze stenen los van een muurtje en de vijverrand en gooiden er een aantal in het water. Volgens een voorbijganger zouden de vandalen ook stenen naar een zwanennest gegooid hebben. 

Schepen Wim Driesen (Open VLD), die bevoegd is voor het onderhoud van het gemeentelijk patrimonium, is erg ontstemd: "Alles wat ook maar een beetje loszit, moet eraan geloven. Uit een muurtje ontbreken nu weer een aantal bakstenen en er ligt een boordsteen in de vijver. We gaan de schade zo snel mogelijk herstellen", belooft Driesen. 

Toezicht verbeteren

Tegelijk werkt het gemeentebestuur van Zaventem aan een plan voor beter toezicht. Maar dat is niet vanzelfsprekend. "Het is een beetje zoals zwerfvuil", zegt schepen Driesen. "Je blijft dweilen met de kraan open. Je moet die mensen op heterdaad kunnen betrappen, maar je kan niet continu politie rond de vijver laten lopen. Als ze het daar niet doen, gaan ze ergens anders. Overlastcamera’s inzetten zou misschien een oplossing kunnen zijn. Maar zelfs als je een camerabeeld hebt, heb je nog niet meteen alle gegevens van die dader", besluit Driesen.

Meest gelezen