Google Streetview

Politie pakt drie minderjarige overvallers van warenhuis in Linkebeek op

De politie heeft drie minderjarigen gearresteerd die verdacht worden van de overval op een Proxi Delhaize supermarkt in Linkebeek, eind vorig jaar. Het trio bekende intussen de feiten en is in een gesloten instelling geplaatst. 

De overval dateert van 9 december 2020. Het trio viel de winkel aan het Gemeenteplein rond sluitingsuur gewapend en gemaskerd binnen. De jongemannen bedreigden de kassierster en dwongen haar om de kassa te openen. Het drietal ging aan de haal met de inhoud van de kassa en nam ook nog sigaretten en enkele flessen alcohol mee.  

De recherche van de politiezone Rode startte een onderzoek. Door de gemeentelijke bewakingscamera's op het Gemeenteplein konden de drie verdachten in beeld worden gebracht. De drie werden opgepakt en bekenden de feiten. De jeugdrechter plaatste hen vervolgens in een gesloten instelling. 

Meest gelezen