Politie Sint-Niklaas krijgt permanente telefoonlijn voor niet-dringende zaken: "Mensen hebben nood om zaken te melden"

In Sint-Niklaas is een grote promotiecampagne begonnen om de nieuwe blauwe lijn van de politie bekend te maken. Dat is een permanente telefoonlijn voor niet-dringende oproepen die dag en nacht bemand is.  

Inwoners van Sint-Niklaas kunnen vanaf nu terecht op een zogenaamde blauwe lijn voor alle niet-dringende oproepen. Het gaat om een telefoonnummer waar je meldingen kan maken van bijvoorbeeld een auto-inbraak, een voertuig dat je oprit blokkeert of problemen met de buren. 

Mensen weten niet altijd waar ze terecht kunnen met een melding
Lieven Dehandschutter (N-VA), burgemeester Sint-Niklaas

"Mensen hebben soms de nood om dingen te melden aan de politie, die letterlijk en figuurlijk niet direct in het vuur liggen. Daarom hebben we de blauwe lijn in het leven geroepen", verklaart burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA). De stad maakt het nummer bekend met een grote promotiecampagne. 

De blauwe lijn in Sint-Niklaas is bereikbaar op het nummer 03/760.65.00.  Voor dringende oproepen bellen inwoners nog altijd beter het noodnummer 101. 

Meest gelezen