BEKIJK: Politiepaarden keren alleen terug naar kazerne (zonder ruiter) van interventie in het Ter Kamerenbos

De politie-interventie in het Ter Kamerenbos in Brussel vanavond kreeg een onverwacht staartje: twee politiepaarden besloten op eigen houtje terug te keren naar de kazerne. Op sociale media doen verschillende filmpjes de ronde van politiepaarden zonder ruiter in de Brusselse straten.

Videospeler inladen...

Net als gisteren heeft de politie het Ter Kamerenbos in Brussel ontruimd. Gisteren waren daar duizenden jongeren opgedaagd, vanavond ging het slechts om enkele honderden. Toch werd rond 20 uur opnieuw het waterkanon en politie te paard ingezet.

Op sociale media gaan intussen verschillende filmpjes rond van twee paarden zonder ruiter in de Brusselse straten. Het gaat om politiepaarden die blijkbaar na de interventie in het Ter Kamerenbos hun ruiter verloren zijn. De dieren werden vooral gespot in de straten vlakbij het park.

Lees voort onder de tweet:

De lokale politie bevestigt aan onze redactie dat er na de interventie effectief twee paarden op eigen houtje naar de kazerne in Etterbeek zijn teruggekeerd. De dieren kennen de weg goed, omdat ze regelmatig in het Ter Kamerenbos oefenen. Er is volgens de woordvoerster bij het voorval geen politieruiter of -paard gewond geraakt: het levert alleen opmerkelijke beelden op.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen