Organisatie voor sekswerkers blij met plan om prostitutie uit strafwetboek te halen: "Belangrijke stap"

Violett, de Antwerpse organisatie die sekswerkers in heel Vlaanderen ondersteunt, reageert opgetogen op het plan van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om prostitutie uit het strafwetboek te halen."Dit is goed nieuws om de criminaliteit uit de sector te kunnen halen", zegt Wendy Gabriëls van Violett.

Violett, een Antwerpse organisatie die informatie, advies en hulp biedt aan sekswerkers, is blij met de plannen van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) om sekswerk uit het strafwetboek te halen. Wendy Gabriëls van Violett vindt het een belangrijke stap om sekswerk beter te organiseren. "Als je alle diensten rondom sekswerk per definitie strafbaar maakt, zorg je ervoor dat prostitutie niet te organiseren is."

Uitbuiting en misbruik ga je waarschijnlijk niet volledig uit de sector kunnen weren, maar dat is niet alleen in onze sector

Wendy Gabriëls van Violett

Volgens Gabriëls zal de uitbuiting van sekswerkers verminderd kunnen worden dankzij de regularisering van prostitutie. "Uitbuiting en misbruik ga je waarschijnlijk niet helemaal kunnen weren uit de sector. Maar dat is niet eigen aan onze sector. Ook in andere sectoren, zoals de bouw of de zorg, zie je dat."

Georganiseerde prostitutie is in ons land verboden. Op enkele specifieke plaatsen is het wel toegestaan, bijvoorbeeld in het Antwerps Schipperskwartier. Minister Van Quickenborne gaat nu met zijn voorstel naar de ministerraad.

Meest gelezen