Stadscinema in Mechelen opent dit najaar: "Mensen zullen meer dan ooit naar de cinema willen gaan"

In Mechelen is het aftellen naar de opening van de nieuwe stadsbioscoop dit najaar. Anderhalf jaar geleden zijn de renovatiewerken aan de oude stadsfeestzaal gestart. Die wordt omgebouwd tot Cinema Lumière Mechelen. "Door de coronacrisis was er enkele weken vertraging, maar nu zitten de werken weer op schema", zegt Jon Michelena van uitbater Lumière.

Dit najaar zal de vroegere stadsfeestzaal in Mechelen haar deuren openen als Cinema Lumière Mechelen. "We hebben een cinematoren van drie cinemazalen centraal in de stadsfeestzaal gebouwd", zegt Michelena. "Het dak is verwijderd en wordt er op dit moment weer opgezet. We zijn ook bezig met de restauratie van de stadsfeestzaal zelf."

De fijnere werken gaan nu ook van start. "Zo zijn we begonnen aan het pleisterwerk en binnenkort beginnen we aan de inrichting van de cinemazalen zelf," legt Michelena uit.

Achterstand door lockdown ingehaald

Door corona lagen de werken een tijdje stil. "De aannemer heeft geprobeerd die achterstand in te halen en dat is ook grotendeels gelukt. Daar zijn we heel blij om", klinkt het.

De pandemie maakt duidelijk hoe belangrijk het is om samen cultuur te beleven

Jon Michelena, Lumière

De cinema zal normaal gezien in het najaar openen. "We gaan ervan uit dat de mensen dan weer naar de cinema mogen gaan", zegt Michelena hoopvol. "Deze pandemie maakt duidelijk hoe belangrijk het is om samen cultuur te ervaren. We zijn ervan overtuigd dat de mensen meer dan ooit zin hebben om samen te genieten van film." 

Meest gelezen