Videospeler inladen...

Treinramp Taiwan: gerecht wil bestuurder van weggegleden vrachtwagen arresteren

In Taiwan heeft de openbare aanklager een arrestatiebevel aangevraagd tegen de chauffeur van een vrachtwagen die het zware treinongeluk van gisteren veroorzaakte. De truck gleed van een helling af en botste met een overvolle passagierstrein. De handrem van het voertuig was niet opgetrokken. Bij de crash kwamen zeker 51 mensen om het leven, er vielen ook zeker 146 gewonden.

 

De vrachtwagen was een werfvoertuig van de spoorwegmaatschappij zelf. Er zat niemand in de truck. De persoon die de vrachtwagen heeft geparkeerd, wordt al sinds gisteren ondervraagd. Het gaat om de manager van een bouwwerf van de spoorwegen.

Een tijd lang zaten tientallen passagiers vast in de wagons, maar uiteindelijk is iedereen uit de trein gehaald. Op het moment van de crash, reed een groot deel van de trein nog door een tunnel. Op beelden van de ramp is te zien hoe verschillende wagons in de tunnel uiteengereten of verbrijzeld zijn.

(Lees voort onder de afbeelding.)

De trein reed door een tunnel op het moment van de crash. Het is moeilijk werken voor de hulpverleners.
AFP or licensors

Vakantieweekend

In Taiwan is het vandaag het begin van een lang vakantieweekend voor Qingming of 'Grafschoonmaakdag' op 4 april. Veel Taiwanezen reizen dan rond op het eiland, om familie te bezoeken of voor een weekend vakantie. Op de trein zaten dus ook veel toeristen en in totaal zaten er zo'n 500 passagiers in de trein. Velen van hen stonden recht, volgens Taiwanese media, omdat de trein zo vol was.

Het ongeluk is de zwaarste treinramp in het naoorlogse Taiwan. In 2018 stierven 18 mensen en raakten 175 passagiers gewond toen een trein in het noordoosten van Taiwan ontspoorde. In 1981 kwamen 30 mensen om het leven bij een treinongeluk in het noorden van Taiwan.

AFP or licensors

Meest gelezen