Gemeente Wingene

Tijdelijk cyclocrossparcours in Wingene: "Na de zomer komt er een definitief"

Jonge fietsers kunnen zich deze paasvakantie uitleven op een tijdelijk cyclocrossparcours in Wingene. Het is de tweede keer al dat er in de gemeente zo'n pop-up parcours is. Op termijn komt er een vast: "Veldrijder Michael Vanthourenhout helpt het mee ontwerpen."

Het gemeentebestuur heeft een pop-upparcours met hindernissen laten aanleggen in een weide bij het ontmoetingscentrum De Schakel in Wingene. Dat is enkel voor de paasvakantie, maar later dit jaar komt er, in samenwerking met het provinciebestuur, een permanent parcours, zoals dat al in Beernem bestaat. Er zal onder meer grond gebruikt worden van het bufferbekken dat deze zomer gegraven wordt om het terrein aan te leggen.

Michael Vanthourenhout mee aan de ontwerptafel

Hoe het definitieve parcours er moet uitzien, wordt nog bekeken. “Het mag technisch uitdagend zijn”, benadrukt schepen Jens Danneels, “met wat pittige beklimmingen en steile afdalingen, maar het moet ook toegankelijk blijven voor jongere en minder ervaren sportievelingen." Veldrijder Michael Vanthourenhout, die uit Wingene komt, heeft zich al geëngageerd om mee na te denken over het ontwerp. Hij zal ook peter zijn van het parcours.

Het definitieve parcours moet klaar zijn na de zomer. Het pop-uppaasparcours is er tot 21 april. 

Meest gelezen