Politie vindt wapenarsenaal tijdens huiszoekingen bij motorclub Outlaws

Bij dertien huiszoekingen in het kader van een gerechtelijk onderzoek naar motorclub Outlaws zijn gisteren tien mensen opgepakt. De politie nam een arsenaal aan wapens in beslag, waaronder een twintigtal handvuurwapens en een kalasjnikov.

De federale gerechtelijke politie Antwerpen is gisteren samen met de speciale eenheden en leden van politiezone Mechelen-Willebroek binnengevallen op dertien adressen in Mechelen, Willebroek, Heist-op-den-Berg, Boom, Hemiksem, Zemst en Haacht. Tien mensen, die allemaal aan de Outlaws gelinkt zijn, werden gearresteerd. Het gaat om mannen tussen 38 en 61 jaar en een vrouw van 38.

"Grote hoeveelheden cash geld en een heleboel wapens en munitie werden in beslag genomen. Het gaat om een 20-tal handvuurwapens, een kalasjnikov, messen, knuppels en een handgranaat", zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De onderzoeksrechter zal beslissen over de aanhoudingen. "Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gezet. De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap criminele organisatie en als inbreuken op de wapenwetgeving."

Het onderzoek loopt al enkele maanden na het aantreffen van een wapenarsenaal op 28 november vorig jaar in een garagebox in Mechelen. Daar lagen 24 handgranaten, zeven handvuurwapens, twee shotguns, twee jachtgeweren, een tiental peppersprays en honderden patronen.

Meest gelezen